Matematická lingvistika na MFF UK

Tu o tom, tuhle o támhletom... a jinda taky o něčem jiném :D
asdfqwer

Matematická lingvistika na MFF UK

Příspěvek od asdfqwer »

Ahoj, momentálně studuju bakaláře na FIT ČVUT, ale obory magisterského studia mě moc nezaujaly, přemýšlím proto o přechodu (po dokončení bakaláře na FITu) na magisterký obor Matematická lingvistika na MFF. Nemám ale bohužel žádného známého, který by mi na všechny moje otázky ohledně přechodu odpověděl, a proto mi nezbývá, než se zeptat zde.
  • Dokázal by někdo srovnat obtížnost studia na FIT ČVUT vs. Matematická lingvistika na MFF? O matematice a fyzice na MFF UK jsem něco k obtížnosti již slyšel, ale k informatice se nikdo nevyjadřuje.
  • Stejně tak by mě zajímala kvalita/prestiž obou škol. FIT ČVUT jsem si vybral, protože jsem myslel, že je to v oboru nejkvalitnější škola. Teď, po dvou letech, se mi názor začíná pomalu měnit a i to je jeden z důvodů, proč bych na magisterské studium zvolil radši jinou školu.
  • Dá se přechod na MFF vůbec nějak rozumně zvládnout, nebo studiem bakaláře na FITu zkrátka přijdu o tolik vůči bakalářům na MFF, že místo studia nové látky bych akorát doháněl látku, kterou jsem měl umět z bakaláře?
To je asi tak vše, co mě v tuhle chvíli zajímá. Pokud byste se mnou rádi posdíleli nějaké své osobní názory, poznatky nebo postřehy, budu jenom vděčný.
Předem díky za odpovědi.
saasf

Re: Matematická lingvistika na MFF UK

Příspěvek od saasf »

Seznam toho co bys měl umět najdeš tady http://www.mff.cuni.cz/studium/bcmgr/ok/i3b1.htm je to tam vypsaný podle předmětů co se učí na MFF, takže se budeš muset podívat co je obsahem těch předmětů a porovnat to s FITem. Na ostatní otázky nedokážu odpovědět.
asdfqwer

Re: Matematická lingvistika na MFF UK

Příspěvek od asdfqwer »

Ok, díky moc aspoň za něco, určitě se na to podívám.
rur

Re: Matematická lingvistika na MFF UK

Příspěvek od rur »

Ahoj,

sorry za pozdní odpověď, moc to tady nesleduju, a koukám, že termín na přihlášky už byl... No pokud ses rozhodl se k nám přihlásit i s těmi informacemi, cos dostal, ale ještě byses jich rád dozvěděl víc, tak mi napiš na rosa@ufal.mff.cuni.cz

http://ufal.mff.cuni.cz/rudolf-rosa/stu ... -ambasador
Odpovědět

Zpět na „Klubovna“