Bakalárske skúšky fin. matematika jún 2011

Vše co se týká bakalářských státních závěrečných zkoušek.
chudym
Matfyz(ák|ačka) level I
Příspěvky: 1
Registrován: 3. 7. 2011 23:04
Typ studia: Matematika Bc.

Bakalárske skúšky fin. matematika jún 2011

Příspěvek od chudym »

Ahoj
Chcel by som sa s Vami podeliť o skúsenosti s naším termínom bakalárskych štátnic.
Prihlásených nás bolo asi dvanásť. Ďalej budem písať už len za seba.
Skúšky mi skončili 6.6. a štátnice sa konali 27.6.
Pred štátnicami som mal veľký rešpekt a príprave som venoval celých zostavajúcich 21 dní. Prvý deň som sa snažil zistiť čo najviac informácií od starších kamarátov, čo to už mali za sebou. To je dosť dôležité mať čo najviac informácií o tom, koľko ktorý okruh zaberie času, čím je dobré začať, koľko venovať príprave obhajoby a podobne. A samozrejme treba si zistiť, čo sa vlastne na štátniciach vyžaduje, aby som sa neučil zbytočnosti.
Druhý krok bolo pre mňa to, že som si spravil taký plán, koľko chcem čomu venovať. Na matiku som mal šesť dní (tri dni analýzu , tri dni lingebru). Potom týždeň na štatistiku a nakoniec tri dni na financie. Jeden deň som chcel venovať príprave obhajoby a zvyšok dní (pať) opakovať.
To bol plán. Realita bola samozrejme iná.
Lingebra mi zabrala päť dní(aj s opakovaním), s tým, že som si z Bicana urobil výpisky asi na 30 strán a osnovu, podľa ktorej som si to opakoval. Učil som sa vyslovene len kapitoly, čo sú v požiadavkách, nič naviac. Čo sa týka viet pri prvom opakovaní som robil aj dôkazy tých, čo majú mená. Pri poslednom opakovaní, som už len preletel ku každej téme len hlavné definície a znenia viet.
Analýza zabrala ďalšie štyri dni (opäť aj s opakovaním). Učil som sa opäť presne podľa požiadavkov. Ako osnovu som použil Rokytove a Zeleného požiadavky na ústne skúšky. Z nich som si prešiel kľúčové pojmy z prvých troch semestrov a ďalej z prvého semestra definície a vety od Funkcií. (Tj cca druhá polovica semestra). Z druhého semestra som prešiel Taylora a komplet integrálny počet. Z tretieho semestra som už prešiel len štyri vety týkajúce sa extrémov (Hlubinka neskôr na konzultácii prezradil, že Lagrange ho až tak nezaujíma) a samozrejmä kľúčové pojmy ako parciálna derivácia. Štvrtý semester som nepozeral, nič z požiadaviek tam nie je. Čo sa týka dôkazov, opäť pri prvom čítaní som prešiel hlavne základné dôkazy(jednoznačnosť limity) a potom tie, čo som našiel na fórach, že sa skúšajú tj. vety o strednej hodnote a existencia Riemanovho integrálu. Kamarát, čo si potiahol Spojitosť funkcie a derivácie písal, že Hlubinka chcel náznak dôkazu skoro ku všetkému, ale naozaj len náznak nie komplet.
Tým bola za mnou matika.
Ďalšia na rade bola štatistika. Tá je všeobecne najdôležitejšia. Naozaj ju treba dobre vedieť, do hĺby aj s dôkazmi. A hlavne treba prejsť všetko, nevynechávať ani analýzu rozptylu ani regresiu. Okruhmi z internetu som sa neriadil. Prebieha to totiž presne ako na skúške zo štatistiky, teda sú tam otázky toho istého typu + sú tam aj otázky z prvej polovice semestra, teda z pravdepodobnosti. Na to tiež pozor, minimálne dvaja z nás si potiahli hneď ten úvod, teda čo je náhodná veličina, čo je rozdelenie, a existenica hustoty, takže ani toto nepreskakovať. Najlepšie je učiť sa z poznámok lebo tam je všetko čo je treba na skúšku. Netreba strácať čas Wilkoxonovými testami a Kolmogorov-Smirnov testami, tie sa neskúšajú.
Financie, na tie už zostávali už len dva dni, lebo dva som potreboval na opakovanie matiky a štatistiky. Bol som na konzultácií u dr.Prokešovej a podľa toho čo hovorila som mal pocit, že keďže skúša len ona a dr. Zichová, tak sa skúša len to, čo oni dve preberajú, tj predmety Úvod do fin., Metódy vo fin a účtovníctvo. Management som sa systematicky neučil, len toˇna čo sa ma niekto opýtal, ako napríklad Marowitza. Na štátniciach som si potiahol účto, takže možno som mal len šťastie, každopádne aj toto môže byť cenná informácia pre tých, čo si to rozplánujú tak zle, ako ja a zistia že to jednoducho nestíhajú. K financiám dodám ešte to, čo nám povedala dr. Zichová na konzultácií. Teda, že ku všetkému čo je v požiadavkách by sme mali aspoň vedieť čo to je. Veci ako CML sme tuším ani na mangemente nepreberali, ale aspoň si to vygooglit.
A ešte jedna rada k financiám. Hromadne sme si prešli účtovníctvo a to mi veľmi pomohlo. Myslím, že financie sa dobre učia v skupine. Keďze som mal na ne málo času, prešiel som úvod do fin. To bolo rýchle, viem, že padli fin deriváty ako forwardy a swapy, opcie. Osobitne obligácie, lebo tie boli aj na metódach. Z metód zase padla otázka na úročenie pričom od kamaráta chceli akumulačný faktor a pýtali sa aj na dôkaz toho, ako sa dá vyjadriť spojité úročenie (Integrál v exponente exponenciály). Ale toto všetko bolo v metódach a išlo to pomerne rýchlo. Účtovníctvo si treba prejsť, lebo u nás padalo dosť často, ale otázky rozhodne neboli zákerné, takže hlavne tie základy treba vedieť a keď tak dr. Zichová je na skúške veľmi milá a snaží sa človeku pomôcť a naviesť na správnu odpoveď.
Teraz ešte k samotným štátniciam.
Najprv prebehnú obhajoby. Na nich sa môžu opýtať na niečo, čo ich zaujme, ale netreba sa toho báť neznamená to nič negatívne. Ak má oponent otázky, mali by ste mať na ne pripravené odpovede, na mňa otázky nemali. Ja som mal pocit, že venovali pozornosť tomu, čo hovorím, ale je pravda, že niekedy niekto z poroty odíde aj počas obhajoby. Pred obhajobou Vám doc.Hurt ukáže kde treba stáť a kam si položiť fólie.(Prezentáciu treba mať vytlačenú na fóliách A4. Ja som si to nechal vytlačiť v budove naproti asi tridsať metrov od matfyzu ). Treba ju mať pripravenú na max. desať minút.
Na ústnu časť sme sa pripravovali po traja. Otázky čakali pripravené na lavici, ale rozsadenie asi bolo na nás. Keď som sa pripravoval ja prvá trojica už odpovedala. Vždy pri Vás sedí jeden z komisie a skúša, keď doskúša príde ďalší .
Prvá bola štatistika, Mal som Koreláciu a kovarianciu, ich vlastnosti, odhady a vlastnosti odhadov + vymysli príklad na veličiny, ktoré sú závislé a majú nulovú kovarianciu. Pri odhadoch som mal na papieri len vzorček odhad kovariancie a korelácie a vlastnosťami som si nebol istý. Dozvedel som sa, že sú určite konzistentné, lebo iné odhady ani nekonštruujeme a nestrannosť sa ukázala rovnako ako pri výberovom rozptyle. Príklad som síce niečo vymyslel, ale zle a aj stým mi pomohol. Doc.Kulich bol veľmi príjemný a pôsobil uvoľnene, nestresoval. Stačí teda to čo je v poznámkach , ale zase treba to vedieť. Okrem už spomínanej pravdepodobnosti padla ešte otázka na transformácie(aj s dôkazmi).
Z financií som mal účtovníctvo a teda skúšala dr.Zichová. Otáka bola Základná klasifikácia nákladov a výnosov aj s príkladmi. potom asi desať operácii, z ktorých bolo treba zostaviť výsledovku. Celkovo, otázka bola teda základná, nič zložité. často z účtovníctva vraj býva zaúčtovanie pár operácií.
Nakoniec doc.Hlubinka ma skúšal lingebru. mal som Sústavy rovníc, dimenzia riešenia, ako to súvití s hodnosťou matice, kedy má sústava jedno nekonečne veľa a žiade riešenie+ uviesť na každý pripad príklad(sústavu dvoch rovníc o dvoch neznámych). Túto otázku som vedel dobre. Napísal som Fubiniovu vetu a vetu a vetu, kedy má sústava riešenie(Lin komb stĺpcov..) Pýtal sa na to, čomu nerozumel, keď som sa v niečom poplietol, tak sa ma na to opýtal, ale rozhodne nepôsobil, nepríjemne. Zaujímala ho asi hlavne tá súvislosť s hodnosťou matice. Nič som nedokazoval

Zhrnutie: Skúša: Kulich štatistiku, Prokešová a Zichová financie, Hlubinka matematiku.
Všetci sú príjemní, nesnažia sa človeka potopiť, skôr naopak.
Štátnice sme spravili všetci.

Myslím, že sme sa pripravovali zodpovedne a veľa sme medzi sebou komunikovali! Niekedy sme sa učili spolu(napríklad financie a štatistiku) a tiež sme boli na hromadnej konzultácii pri dr.Zichovej a doc.Hlubinkovi. Pôvodne sme chceli ísť aj za doc. Hurtom, ale ten bol odcestovaný.
Myslím, že aj tento náš aktívny prístup sa prejavil na tom, že sme boli úspešní.(To je môj pohľad).
Držím palce.
Smejky
Matfyz(ák|ačka) level I
Příspěvky: 2
Registrován: 1. 6. 2011 14:30
Typ studia: Matematika Mgr.

Re: Bakalárske skúšky fin. matematika jún 2011

Příspěvek od Smejky »

Supr vyčerpávající popis státnic :wink: Jen ze zvědavosti ještě: tvoje známka celkově (případně dílčí)? :wink:

A ještě jeden dotaz: Po obhajobě ti asi řeknou známku z obhajoby a pak se teprv jde na ústní, co? A po ústní ti pak řeknou známky z těch 3 okruhů i zvlášť nebo jenom celkovou?

Dík :wink:
Matt52

Re: Bakalárske skúšky fin. matematika jún 2011

Příspěvek od Matt52 »

Zdravim.
Pridam nejake info k statniciam 13.9.2011:

Poziadavky samozrejme tie iste ako pred letom...
V priprave je dolezite venovat sa poriadne statistike pretoze tam sa skusa naozaj vsetko z predmetu Statistika okrem K-S testov a Wilcoxnovych testov (aj dokazy, pouzitie a priklady). Financie sa daju naucit v pohode podla poziadaviek. Dr.Prokesova hovorila ze sa skusa prienik prednasok (uvod do financi, MMVF, FM, ucto) s poziadavkami. Matematiku taktiez podla poziadaviek a treba mat hlavne celkovy prehlad (nejake hlbsie vety mimo poziadaviek neskusali). Samozrejme zakladne vety treba vediet dokazovat a pouzit v prikladoch. Odporucam si prejist fakt vsetko a nevynechavat nic z pripravy.

K materialom:
Na Analyzu som pouzil zosity z analyzy a vetnik od doc.Zeleneho. Algebru som sa ucil z knihy od prof.Bicana a zositu z cviceni. Pripravu na matematiku som si spoznamkoval a pri opakovani som sa uz ucil len z toho.
Na financne predmety som pouzival poznamky z primatu, wikipediu a bakalarsku pracu od Klary Jelenovej. Tiez som si spravil vlastne poznamky s pripravou.
Na statistiku je dobre mat vetnik od doc.Kulicha kde su v podstate cele poznamky po p-honotu (okrem dokazov) a najma teda zosit...
Pokusim sa nezabudnut a prefotit svoje poznamky s pripravou a dat to na primat :)

K skuske:
Pred statnicami sa medzi spoluziakmi hovorilo ze skusat bude doc.Kulich statistiku, doc.Hlubinka matematiku a dr.Zichova a dr.Prokesova financie. V mojom pripade to tak aj bolo, ale niekoho teda skusal aj doc.Hurt a to napriklad aj statistiku. Je mozne ze to bolo aj kvoli tomu, ze nas bolo vyse 20. Kombinacie otazok su vopred pripravene na stoloch, takze neviem do akej miery je to nahodny vyber... Otazky som si otacal postupne aby som sa pocas pripravy jednej otazky zbytocne nerozptyloval otazkou z ineho predmetu. Najskor som odpovedal z financnej matematiky. Mal som rozvahu, aktiva, pasiva a priklad na zostavenie rozvahy. Doplnujuca otazka bola k UZZ, KUR a na ktoru stranu davame KS. U toho KS som sa trochu splietol ale nakoniec za to nebola ziadna penalizacia.
Dalej som odpovedal zo statistiky. Mal som dvojvyberovy t-test. Ake data predpokladame, aka je hypoteza, odvodenie statistiky a kritickeho oboru. Potom tam bol este priklad s datami dlzky 6 a spocitat testovu statistiku (len dosadzovanie do vzorcov...). Bolo treba vediet ako tam dostavame to t rozdelenie z tej vety o t rozdeleni (nezavislost dokazovat nechcel). Doplnujucu otazku som mal k testu ktory by slo pouzit v pripade ze nevieme z akeho rozdelenia su data. Tam stacilo ukazat tu statistiku Z testu a vediet ze je asymptoticky.
Nakoniec som odpovedal z matematiky, kde som mal otazku: primitivna funckia, ake funkcie maju primitivnu funkciu, ukazat ci je alebo nieje jednoznacna, primitivna funkcia suctu, per partes (tam bolo vyslovene v zadni napisane ze aj dokazom) a priklad na per partes (x*Exp[x]). Pytal sa aj na definiciu derivacie. Bolo treba vediet aj dokazy a hlavne teda vediet ze sa v nich pouzivaju vlastnosti derivacii. Navyse som este robil vetu o substitucii aj s dokazom (derivovanim).

Zaver: Bolo nas myslim 23 a asi 6 ludom to nedali (ale niektorym napr. obhajobu).


Este prikladam nejake otazky co som zaevidoval:
-klasifikace pasiv + zaúčtování obligace (emise,výplata kuponů apod.)
-limitní věty (typy konvergence, delta metoda, sluckého věta, ZVČ, apod.), pak odvození nějakého intervalu spolehlivosti
-definice spojitosti, souvislost derivace a spojitosti, derivace složené fce, součtu fcí a součinu
-transformacia nahodnych velicin: vztah pre distribucnu funkciu, hustotu. Funkcie h: R^k -> R, ako pritom vyuzit vetu o transformacii. Priklad: odvodenie hustoty X ^2 ak X ma N(0,1) rozdelenie.
-definovat rastucu,klesajucu funkciu, globalne a lokalne max,min. Existuje spojita funkce ktora NEnadobuda max,min? Kedy spojita funkce nadobuda max,min? Ako hladame extremy funkcie? Aky je vztah medzi derivaciou a monotonnostou.
-nominalna a efektivna urokove miera, spojite urocenie, akumulacny faktor, napisat PV polhutnyho mesicniho duchodu na n let pomocou a) nominalnej urokove miery b) efektivnej c) intenzity urocenia
-O pasivach a uctovanie operacii
-o nahodnych vektoroch - vsetko rozobrat od hustoty, d.fcie atd
-riemannoov integral, vztah k prim.fcii, vlastnosti
-homomorfizmy
-dlhopisy
-regresna analyza
-akumulacny faktor
-metoda maximalnej vierohodnosti
-analyza rozptylu
-prechodne aktiva pasiva

Drzim palce.
mansterx

Bakalárske skúšky fin. matematika červen 2012

Příspěvek od mansterx »

Ahoj, přidávám postřehy z červnového termínu státnic FM 2012.

Celkem nás bylo cca 10, z toho dva neprospěli. Komise byla složena z Komárka, Pešty, Spurného, Krýsla, Prokešové a Zichové. U obhajoby hrál velkou roli posudek oponenta. Vyplatí se prezentovat BP sebejistě a neupozorňovat na případné nedostatky v práci. Na otázky komise je vhodné odpovídat stejnym stylem, přičemž jsme zjistili, že "nevim" je také solidní odpověď a není se za ni třeba stydět. Jednomu člověku bohužel neuznali obhajobu...

Státnice následovaly potom a nebyla to taková procházka růžovým sadem, jak jsme si vysnili - především kvůli statistice. Zkoušeli vždycky dva. Komárek a Pešta statistiku, Spurný a Krýsl matematiku, Zichová a Prokešová finance a účto.Zkouška probíhala tak nějak podobně u všech. Dostal jsem otázku na intervalové odhady, potom CLV a aplikace CLV na odhad parametru p binomického rozdělení. Ačkoliv jsem měl na papíře dostatečný počet informací, zkoušející se v tom hodně vrtali a snažili se najít chybičku. No, měl jsme pocit po tomto výstupu, že jsem neuspěl, realita byla nakonec jiná, takže se rozhodně nenechte zvyklat. Ale statistiku se rozhodně vyplatí mít naučenu dobře a mít to hodně dobře srovnané v hlavě. Hlavně nenechat se rozhodit a pamatovat si, že meze intervalu spolehlivosti jsou náhodné:). Matematika byla oproti statistice naprosto bez problému. Zkoušející se chytali jen věcí, které byly správně a pokud si člověk nevěděl rady, tak mu poradili. Měl jsem definici fce více proměnných, parciální derivace a vypočítat vázaný extrém na množině. Ptali se ještě na nevázané extrémy více proměnných, tak jsem něco dal dohromady, ale bylo to bez problému. Finance probíhaly podobně jak už tady bylo popsáno.
Janci

Re: Bakalárske skúšky fin. matematika jún 2011

Příspěvek od Janci »

Ahoj,

prikladam svoje zazitky zo statnic 3.9.2012. Komisisa bola: Hurt, Branda, Husek, Pesta, Prokesova, Zichova (ktora nebola, pretoze mala dovolenku..a to sa podpisalo aj na znamkach).

Obhajobu som nemal, tu som spravil na prvom termine 29.6. Myslim, ze pri obhajobach davali relativne dobre znamky.

Ked som prisiel na svoje miesto, mal som otazky>
Statistika: Dvouvyberovy t-test + priklad na dva nahodne vybery delky 7
Matematika: Metody vypoctu urciteho integralu
Financie: Urc spravedlivou cenu obligacie k datu emise, ak je zadana nom. hodnota, kuponova sazba, doba splatnosti, vynos do splatnosti a kupony jsou vyplaceny polhutne na konci roku.

Metoda na vypocet vynosu do splatnosti, ak mame danu spravodlivu cenu. Je tento vynos urceny jednoznacne? Nejake tvrdenie a dokaz to chcelo...

Kupili by ste obligaciu ak
C_1<N
C_2=N
C_3>N
a poznate vynos do splatnosti?

Jaka je durace prijmu pro majitela obligace? Jaka je durace pro n->+nekonecno? Jak se takove obligaci rika?

Jak by se spocetla spravedliva cena, kdyby se kupon vyplacel p-krat rocne?

Priebeh>
Najprv ma skusal Pesta statistiku. Zadanu otazku som celkom vedel, tak som si pocas pripravy toho napisal co najviac, ale tak aby som stihol pripravu aj na dalsie dve otazky. Pri odpovedi nebol velmi neprijemny...popisoval som mu cely test a odkial sa berie testova statiskika. Pytal sa ma na to, ako je obecne definovane chi-kvadrat rozdelenie. Taktiez chcel vediet nejaky postup, ako by sa ukazala nezavislost v testovej statistike, co som velmi nevedel. K prikladu sme sa ani nedostali (ani som ho nestihol pocas pripravy), ale povedal, ze dosadit cisla do vzorcov by som urcite vedel. Moj pocit zo statistiky bol vcelku dobry, aj ked som na niektore jeho otazky nevedel dat spravnu odpoved (nevedel som si napriklad spomenut, co je kriticky obor a co je p-hodnota, aj ked p-hodnotu ako taku som mu napisal)

Dalej bola Matematika.
Napisal som definiciu prim. funkcie a definiciu Newtonovho integralu. Dalej sa odo mna vyzadovala veta per partes a veta o substitucii (bolo jedno, ci vseobecna verzia alebo konkretne pre urcity integral...mal som obe verzie). Dokaz po mne skusajuci prof. Husek nechcel, stacilo mu, ze som sa zmienil, ze by sa to ukazalo derivovanim alebo integrovanim. Dalej chcel, aby som mu uviedol nejaky priklad, kde sa da metoda per partes vyuzit...uviedol som integral x krat e^x dx, pocitat ho nechcel. Spytal sa ma, aku metodu by som pouzil pri integovani arctg x...tak som mu povedal ze je to vlastne 1 krat arctg x a da sa na to dat per partes...co bolo spravna odpoved.
Pytal sa ma este na pouzitie pri rekurentne zadanych integraloch, ale to som nevedel, tak mi tam naznacil priklad a viac to neriesil.

Dalsia metoda (ktoru som sa velmi neucil) je metoda rozkladu na zlomky. Chvilu som si na nieco spominal, ale nakoniec toho na danu temu povedal viac on ako ja :). Prof. Husek bol uplne v pohode, na zaver skonstatoval, ze u neho som to urcite spravil.

Posledne boli Financie.
Vzhladom k tomu, ze Zichova mala dovolenku a nebola pritomna, tak sa neskusalo uctovnictvo (co bolo dost zle, uctovnictvo sa da pochopit obcas aj pocas skusky, ak pocuvate, co vam Zichova hovori...)
Financie skusala Prokesova, komparz robil Branda. Musim povedat, ze bola dost neprijemna a vsetko chcela vediet do detailov! Co ma celkom prekvapilo, kedze Zichova na konzultaciach spominala, ze sa vyzaduje komplexne pochopenie problemu, nie detaily.
Je pravda, ze som niektore casti nevedel, ale dufal som, ze to nejak uhram...K poslednej casti sme sa ani nedostali, pretoze odo mna chcela, aby som jej ukazal sposob derivovania NPV(delta_i). Nakoniec som to dal dokopy, ale aj tak bolo nakoniec nic platne.

Vsetci prvi traja, kt. sme boli na opravnom termine, sme dostali znamku 4. Viac menej kvoli financiam...pravdepodobne sa prejavila aj absencia Zichovej a to, ze clovek niekedy len tazko rozumie otazkam, ktore Prokesova dava.

Moj celkovy dojem zo statnic: som nahnevany, pretoze podla mna bolo hodnotenie financii strasne neferove.
Drzim palce vsetkym.

Janci
mm

Re: Bakalárske skúšky fin. matematika jún 2011

Příspěvek od mm »

termin 5.9.2012 komisia doc. RNDr. Daniel Hlubinka, Ph.D., RNDr. Martin Branda, Ph.D., RNDr. Miroslav Bulíček, Ph.D., RNDr. Zdeněk Hlávka, Ph.D., RNDr. Šárka Hudecová, Ph.D., Ing. Marek Omelka, Ph.D., Mgr. Dalibor Šmíd, Ph.D.
na prvy pohlad komisia pozostavajuca z profakov ktory ma nikdy nic neucili, nie je sa ale coho bat vsetci boli maximalne mili

matika: vety o strednej hodnote..asi najprivetivejsia tema rolle, lagrange, cauchy aj s dokazom..dodatocne sa pytal na def. taylorovych polynomov+vety o zvysku a zacal este nieco aj o dakej integralnej str. hodn. ale to uz skor len na vyplnenie volneho casu
financie: asi najrozsiahlejsia otazka...veci ohladom vynosovej rovnice, kedy je projekt vynosny, vety o IRR (nechceli ziadne modifikovane verzie..aplikovat na dake obligacie (YTM)+priklady ked je YTM rovna kuponovej sadzbe ako sa sprava spravodliva cena a podobne hracky so vzorcekami...nic tazke skor mi to prislo len ako skusanie ci viem ktory parameter co znamena..dodatocne otazky ziadne
statistika: vysvetlit intervalove odhady (teda viac menej cely uvod do statistiky), aplikovat na alternativne rozdelenie...bol dany int odhad parametru p (priemer) a bolo treba dokazat ze to plati...toto konretne sa robilo na prednaske statistiky s kulichom zapomoci clv kde sa aj veci v rozptyle nahradili tym danym odhadom...pytali sa ma ze preco povedal som ze by sa nam tazko vyjadrovalo p-cko..stacilo :D...dodatocne sa pytali na interpretaciu alfa-kvantilu..napr ked je 30perc alfa kvantil ze je vyplata vcesku vacsia...co to znamena a pod....+na konvergencie v statistike dopracovali sme sa napr. ktomu ze skoro jiste mame konvergenciu skoro jiste..proste s omelkom a hudecovou to bola pohoda :)

pocity celkovo vyborne...nikto odomna nechcel nic co by nebolo v poziadavkach a nesnazili sa najst nieco co neviem je mi ale jasne ze kazda komisia je ina a casto je to dost o stasti a preto vam vsetkym drzim palce :)
martinka.......

Re: Bakalárske skúšky fin. matematika jún 2011

Příspěvek od martinka....... »

Ahoj, pridavam zkusenost z terminu v zari 2013.
Obhajoby stejne jak jiz bylo popsano, takze pokud jsou alespon trochu dobre posudky, obhajeno je temer jiste ;)

Statnice probihali take podobne jak jiz bylo zmineno. Musim zminit, ze vsichni se chovali moc pekne a nikdo se ani nevyptaval. Matiku a statistiku jsem mela zodpovezenou
behem 10 min a zbyly cas se neptali, rekli at si odpocinu pred dalsim predmetem :)

Takze lidi nemejte strach, pokud ke kazdemu neco umite zvladnete to ;)
Odpovědět

Zpět na „Bakalářské SZZ“