ZK 01.02.11

Přednáška navazuje na přednášky Algoritmy a datové struktury I a II a Programování I a II bakalářského studia. Bude věnována dvěma základním datovým strukturám, hašování a $(a,b)$-stromům (tato struktura se také nazývá $B$-stromy). Popisují se zde základní vlastnosti těchto struktur a jejich složitost. Na závěr přednášky se provede stručné zhodnocení třídicích algoritmů.
oasisfan
Matfyz(ák|ačka) level I
Příspěvky: 15
Registrován: 27. 6. 2006 17:32
Typ studia: Informatika Bc.
Kontaktovat uživatele:

ZK 01.02.11

Příspěvek od oasisfan »

Ahojte,
prihlásených bolo 8, 4 sme prišli načas, 3 s miernym meškaním. Profesor Koubek dal každému nejaké téma, potom si niečo čítal a asi po polhodke začal medzi nami krúžiť, a pozerať a konzultovať s nami naše výplody. Ja som dostal dvojité hashovanie(sedel som najbližšie ku katedre), kolega vedľa mňa WordSort, za mnou RB stromy a chudák kolega, ktorý prišiel ako posledný niečo s Univerzálnym hashovaním. U niekoho som začul aj Externé hashovanie.

Pôvodne som počul moje zadanie ako iba "Hashovanie", preto som písal všeobecné veci o hashovaní, neskôr som začal vypisovať typy hashovaní a ich princípy. Keď prišiel profesor ku mne prvý krát, tak ma upozornil, že chcel "iba" Dvojité hashovanie. Popísal som jeho princíp, algoritmi, návrh na riešenie problému s neexistujúcim efektívnym delete. O analýzu zložitosti som nezakopol. Profesor zo mňa ešte chvíľu páčil to, že nsd(h2(x), m)=1, teda slovo nesúdelitelnosť. Potom mi povedal, že to na 3 stačí a ak chcem viac, tak mám pridať analýzu zložitosti... Zobral som 3 :wink:
Odpovědět

Zpět na „TIN066 Datové struktury I“