ZK 16.2.10

Přednáška navazuje na přednášky Algoritmy a datové struktury I a II a Programování I a II bakalářského studia. Bude věnována dvěma základním datovým strukturám, hašování a $(a,b)$-stromům (tato struktura se také nazývá $B$-stromy). Popisují se zde základní vlastnosti těchto struktur a jejich složitost. Na závěr přednášky se provede stručné zhodnocení třídicích algoritmů.
hellboy
Matfyz(ák|ačka) level I
Příspěvky: 7
Registrován: 5. 6. 2008 20:43
Typ studia: Informatika Mgr.

ZK 16.2.10

Příspěvek od hellboy »

No dneska zase normalne, celkem asi 15 lidi, tak pulka to vzdala do 15 minut :-)
Otazky standartni...

Ja jsem dostal RB stromy. Hloubku jsem mel za chvilku, member taky :-). Insert jsem napsal, ale zapomnel jsem na jeden z pripadu, po upozorneni jsem to po chvili opravil..). Celkem mi to ale docela dlouho trvalo vymyslet (ucil jsem se to stylem insert diskuze podle stryce, delete diskuze podle bratra). Koubek trochu pospichal (a pravda, trvalo mi to), takze mi na mazani nenechal moc casu.. Dal mi trojku s tim ze jsem o ni bojoval, coz mi pride az moc prisny, na 1 jsem to sice neumel (buhvi na co jsem to umel, ale za ty stromy bych si tu 2 dal..), ale stejne bych to casem vymyslel.
marjanka
Matfyz(ák|ačka) level I
Příspěvky: 22
Registrován: 15. 6. 2006 13:17

Re: ZK 16.2.10

Příspěvek od marjanka »

Měla jsem leftlist haldy. Chtěl slyšet definici operace MERGE a DECREASE. Naopak mi připadal dosti trpělivý (na to kolik jsem toho uměla a jak pomalu to ze mně lezlo) chyby nechal opravit, nejasnosti vysvětlil.
Odpovědět

Zpět na „TIN066 Datové struktury I“