15. 1. Zkouska

sadda
Matfyz(ák|ačka) level II
Příspěvky: 62
Registrován: 22. 3. 2006 12:32

15. 1. Zkouska

Příspěvek od sadda »

U Netuky to vypada tak, ze si vsechny pozve dovnitr, kazdymu da dve otazky, ktery by se za pul hodiny mely vypracovat. Ja dostal zjistit zavislost lebesgueova a riemannova integralu a jako druhou otazku miru, jeji vlastnosti a spojitost. Z okoli jsem, co jsem slysel, tak se tam vyskytovalo skoro vsechno (vcetne ruznych zavisloti a Radon Nikodymovy vety)...

Pak si to nechal precist a pokud neco nevedel, tak i oduvodnit. Vsechno se mu libilo, tak mi rek, ze mi da doplnujici otazku, a pokud ji budu vedet, tak dostanu za jedna (pokud ne, tak asi za dva). Doplnujici otazka byla peknej hnus, Netuka ji odrikal skoro celou sam (pricemz ja pomalu nevedel, o cem mluvi), ale nakonec to uznal:)

Pripravte se na to, ze tam budete celkem dlouho. Ja tam byl hodinu a cti ctvrte, pricemz za tu dobu odzkousel tri lidi (i se mnou), jednoho zacal zkouset a tech zbylejch sest tam jen sedelo.
kesy
Matfyz(ák|ačka) level I
Příspěvky: 21
Registrován: 4. 2. 2006 23:19
Typ studia: Informatika Bc.
Bydliště: Nitra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kesy »

no, takze... nebudem opakovat to, co bolo napisane vyssie, takze par postrehov

- otazky sa nezrebuju ani nic take, Netuka ich zadava priamo, takze si treba dobre sadnut:D
- ja som mal Leviho vetu a definiciu a vlastnosti meratelnych funkcii - takze bolo treba vediet dost vela zneni viet pre tu otazku. takze znenie viet sa kazopadne oplati vediet poriadne.
- vypracovanie sa mu pacilo, mal som celkom luck na otazky... konecne.
- doplnujuca otazka neviem ci je u kazdeho... mozno len u tych medzi 3 a 4 a u adeptov na 1... ale naozaj neviem naisto
- ja som dostal sigma obal k-buniek a sigma obal kompaktnych mnozin. bolo sa treba s tym trocha pohrat, aj tak som k tomu skoro nic nepovedal a Netuka si to odovodnil skoro vsetko sam. koho by zaujimalo, tak obe su to system borelovskych mnozin
- Netuka bol celkom prijemny, ale predsalen Bican to nebol;)
- a celkom sa pytal na detaily. ak tam daco nemate poriadne, skoro urcite sa na to opyta. mna sa normalne opytal "a preco ma tato postupnost limitu?"

nic dalsie mi velmi nenapada. good luck vsetkym teoriomiernikom;)
A gun is not a weapon, Marge, it's a tool. Like a butcher knife or a harpoon, or... or an alligator.
Homer Simpson
Uživatelský avatar
ivo_svk
Matfyz(ák|ačka) level I
Příspěvky: 48
Registrován: 27. 3. 2006 17:03
Typ studia: Informatika Bc.
Bydliště: Hvězda 1/58
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ivo_svk »

tak prispejem aj ja:
-moje otazky:
1.) hroza meno Lebesgue-Radon-Nikodym
2.) rovnost N-integral, L-integral
-skuska je dlha!!!
-zakladom je vediet znenia viet a DEFINICII!!! (za needomost definicii letelo dost vela ludi)
-pyta sa naozaj na detaily dokazov ale myslym si ze je to podobne ako na lingerbre staci vediet definicie, vety (obzvlast tie pomenovane) a 3 je mozna. Aspon naznak dokazu zacina davat istotu.
- ja som trosku po****** dokaz newton-lebesgue (zabudol som to rodelit na f+ a f-) dvakrat ma na to upozornil a potom som to opravil(povedal sice ze som to urobil trosku zhurta ale ideu som vraj vedel spravnu)...K LRN som mal iba zaciatok na viac sa ma nepytal ale vyslovil som pomocne lema a definiciu abs. spojitej miry (opat som pri tej vete zabudol predpoklad konecnosti mier, ale opravil som si to, po upozorneni, sam) a potom ziadne doplnujuca otazka a rovno 2 do indexu
-a este jedna (podla mna dolezita) vec: ak je v defnici alebo vete nieco zle vacsinou vybere nejaky protipriklad na ktorom sa da vsimnut co tej vete chyba (pripadne je navyse)
-ja som mal chvilou pocit ze ma vyhodi ked mi nasiel nedostatky v oboch otazkach ale pokial si ich clovek sam opravi potom to je ok, mozno nie za jedna ale ja som :D :D :D :D
Odpovědět

Zpět na „Teorie míry a integrálu“