Studnice vědomostí

Uživatelský avatar
tutchek
Site Admin
Příspěvky: 795
Registrován: 20. 9. 2004 23:40
Typ studia: Informatika Mgr.
Bydliště: Praha, Bohnice
Kontaktovat uživatele:

Studnice vědomostí

Příspěvek od tutchek »

Kdo zná studnu, pro toho info o přesunu, kdo nezná info o existenci:
Bondoer píše:Studnica vedomosti je priebezne mirrorovana do AFS na MS, kde by sa nakoniec mala aj presunut. Pripojite sa k nej napriklad tak ze sa zalogujete na nejaky stroj u-pl kde je afs automaticky namapovane a studnicu mozte najst v /afs/ms/doc/vyuka

INCOMING - je urceny pre upload novych veci
Studnica_vedomosti - obsahuje samotne data, ovsem tu nie je povolene mazat

K studnici sa mozte pripojit tromi sposobmi a to cez SFTP, SCP alebo priamo namapovat si AFS.

Pripadne pripomienky, navrhy alebo nejakych ludi ochotnych to administrovat, smerujte na bondoer@matfyz.cz
Prý se ve staré studně objevují stále nové příspěvky, často od nás, takže nahrávejte do studny nové...

UPDATE 17.1.2006: Stará studna tímto nenávratně zmizela z povrchu zemského. Používejte studnici na afs.
exAdmin. Magistr přes umělou inteligenci. Právník přes daně.
Uživatelský avatar
WildOrchid
Matfyz(ák|ačka) level II
Příspěvky: 96
Registrován: 3. 10. 2005 20:28
Typ studia: Informatika Bc.
Bydliště: Praha-Větrník/ Prostějov/ olomoucko...
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WildOrchid »

jak se da ke studnici dostat pres ftp? jaky tam mam dat heslo a tak?
Uživatelský avatar
Almer
Site Admin
Příspěvky: 686
Registrován: 12. 10. 2004 09:58
Typ studia: Informatika Ph.D.
Bydliště: Mala Strana - 203
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Almer »

WildOrchid píše:jak se da ke studnici dostat pres ftp? jaky tam mam dat heslo a tak?
To sice nevim presne, ale rekl bych ze jmeno a heslo jako k unixovemu stroji v labu na MS
Zakládající člen klubu Ortodoxních Matfyzáků :-D

Jsem LAMER ale neumim se ani podepsat ]:-)
Uživatelský avatar
zapo
Matfyz(ák|ačka) level II
Příspěvky: 64
Registrován: 13. 12. 2004 19:46
Typ studia: Informatika Bc.
Bydliště: VŠK 17. Listopadu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zapo »

Na Unixi v MS sa neda pripojit cez ftp, iba cez SSH, takze na prenost dat budes musiet vyuzit ineho sposobu. Na windowse najjednoduhsie asi program WinSCP, ktory funguje podobne ako TotalCMD.
@#$%!
gASK
Admin(ka) level I
Příspěvky: 635
Registrován: 9. 6. 2005 11:33
Typ studia: Informatika Mgr.
Bydliště: Konečně Vinohrady:)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gASK »

Pro procházení lze užít např. Putty, pro stahování pak zmiňované WinSCP. Jeho používání je intuitivní a podobné mnohým FTP klientům. Stačí se připojit na jakýkoliv UNIXový stroj v labu (např. mé oblíbené u-pl21.ms.mff.cuni.cz :twisted: ). Jméno a heslo je pochopitelné stejné jako na UNIXu. Složka pak výše zmíňená /afs/ms/doc/vyuka/Studnice vedomost.
When life gives you crap, make crap golems.
qk
Matfyz(ák|ačka) level III
Příspěvky: 181
Registrován: 24. 2. 2005 10:03
Typ studia: Informatika Mgr.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od qk »

zapo píše:Na Unixi v MS sa neda pripojit cez ftp, iba cez SSH, takze na prenost dat budes musiet vyuzit ineho sposobu. Na windowse najjednoduhsie asi program WinSCP, ktory funguje podobne ako TotalCMD.
jasne ze jo, ale musis misto ftp pouzit sftp ;)
Don't worry, be dead
Uživatelský avatar
zapo
Matfyz(ák|ačka) level II
Příspěvky: 64
Registrován: 13. 12. 2004 19:46
Typ studia: Informatika Bc.
Bydliště: VŠK 17. Listopadu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zapo »

qk píše:
zapo píše:Na Unixi v MS sa neda pripojit cez ftp, iba cez SSH, takze na prenost dat budes musiet vyuzit ineho sposobu. Na windowse najjednoduhsie asi program WinSCP, ktory funguje podobne ako TotalCMD.
jasne ze jo, ale musis misto ftp pouzit sftp ;)
neviem naco zacinas "jasne ze jo..." ked pokracujes, ze vlastne nie.... :roll:

a btw: vies co znamena SFTP? ;)
@#$%!
qk
Matfyz(ák|ačka) level III
Příspěvky: 181
Registrován: 24. 2. 2005 10:03
Typ studia: Informatika Mgr.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od qk »

zapo píše:
qk píše:
zapo píše:Na Unixi v MS sa neda pripojit cez ftp, iba cez SSH, takze na prenost dat budes musiet vyuzit ineho sposobu. Na windowse najjednoduhsie asi program WinSCP, ktory funguje podobne ako TotalCMD.
jasne ze jo, ale musis misto ftp pouzit sftp ;)
neviem naco zacinas "jasne ze jo..." ked pokracujes, ze vlastne nie.... :roll:

a btw: vies co znamena SFTP? ;)
vim co znamena sftp ;)
Na Unixi v MS sa neda pripojit cez ftp, iba cez SSH, takze na prenost dat budes musiet vyuzit ineho sposobu
na tohle sem odpovidal, jako ze se da pripojit pres ftp, kdyz to ftp pracuje nad ssh, takze
takze na prenost dat budes musiet vyuzit ineho sposobu
neni pravda
Don't worry, be dead
Uživatelský avatar
twoflower
Supermatfyz(ák|ačka)
Příspěvky: 445
Registrován: 22. 9. 2004 20:07
Typ studia: Informatika Ph.D.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od twoflower »

qk píše: na tohle sem odpovidal, jako ze se da pripojit pres ftp, kdyz to ftp pracuje nad ssh, takze
Ne. S FTP to nema nic spolecneho.
Uživatelský avatar
laliebijard
Matfyz(ák|ačka) level III
Příspěvky: 168
Registrován: 8. 6. 2005 09:26
Typ studia: Informatika Mgr.

Příspěvek od laliebijard »

Da sa cez fstp stiahnut nejak sikovne cely adresar? (prikaz get je tusim len na jeden file?)
"posteľ sa rozbieha po koľajniciach z modrého medu"

Breton
qk
Matfyz(ák|ačka) level III
Příspěvky: 181
Registrován: 24. 2. 2005 10:03
Typ studia: Informatika Mgr.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od qk »

laliebijard píše:Da sa cez fstp stiahnut nejak sikovne cely adresar? (prikaz get je tusim len na jeden file?)
no ja pouzivam klasicky scp, to mi prijde nejlepsi. stejne jsou obe jen nadstavby nad SSH, takze je jedno jakej interface ke stahovani pouzivas.
Don't worry, be dead
gASK
Admin(ka) level I
Příspěvky: 635
Registrován: 9. 6. 2005 11:33
Typ studia: Informatika Mgr.
Bydliště: Konečně Vinohrady:)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gASK »

UPDATE
When life gives you crap, make crap golems.
Uživatelský avatar
sulthan
Matfyz(ák|ačka) level III
Příspěvky: 184
Registrován: 17. 10. 2006 19:08
Typ studia: Informatika Mgr.
Bydliště: Praha 9, Prosek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sulthan »

Odvazil bych se navrhnout takovou revolucni myslenku k diskuzi:

:?: Nebylo by lepsi davat do studnice misto 60stranek naskenovanych materialu jedno pdf, ktery by obsahovalo na kazde strance jednu naskenovanou stranku?

vyhody:
1/ mnohem jednodussi listovani
2/ mensi velikost (nekdy az 2-4krat), bez viditelne ztraty kvality
3/ zjednoduseni adresarove struktury ve studnici (nebude potreba novy adresar na kazde zapisky)

nevyhody:
1/ horsi update - pri zmene je potreba znova vytisknout cele pdf misto toho, aby se prehral pouze zmeneny soubor
If you can't have what you want, want what you have.
Uživatelský avatar
Tuetschek
Supermatfyz(ák|ačka)
Příspěvky: 657
Registrován: 15. 6. 2005 12:54
Typ studia: Nestuduji ale učím na MFF
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tuetschek »

sulthan píše:Odvazil bych se navrhnout takovou revolucni myslenku k diskuzi:
:?: Nebylo by lepsi davat do studnice misto 60stranek naskenovanych materialu jedno pdf, ktery by obsahovalo na kazde strance jednu naskenovanou stranku?
Mne prijde ze je tam mnohem vic nafocenych nez naskenovanych zapisku - ktery by se ovsem taky daly 2-4x zmensit, mozna i vic, pokud by nebyly v plnem rozliseni a barevne ... coz by mozna stalo za to -- ted mam doma 3mbit tak uz je mi to jedno, ale driv to bylo docela pruda tahat to pres ftp ...
Jak delat ze spousty jpegu pdf ale nemam moc poneti ... a prijde mi ze by to bylo docela pracny, kdyz si vezmes ze pro jakoustakous pouzitelnost bys musel vsude orezat okraje a vycentrovat to ... kazdy zvlast pze ne vsechny fotky jsou pod stejnym uhlem ...
Plug 'n' Pray.
Uživatelský avatar
Lukas Mach
Matfyz(ák|ačka) level III
Příspěvky: 261
Registrován: 28. 3. 2006 16:08
Typ studia: Informatika Bc.
Bydliště: Praha a Kladno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukas Mach »

Pri prohlizeni PDFka se ale neda zazoomovat tak, aby byly pixely naskenovane fotky zobrazene na monitoru v pomeru 1:1. Byvaji tam jen volby zazoomovani tak, aby se to cele veslo na sirku, na vysku a 100% (coz je brane vzhledem k tiskove velikosti, tj. neco uplne jineho). Samozrejme si kazdy muze libovolne zazoomovat treba na 900%, ale obtizne se hleda ta uroven, kde je naskenovany_pixel_na_fotce:zobrazene_pixely = 1:1 (to muze byt treba 831,7% vzhledem k tiskovy velikosti).

Pritom kdyz clovek lusti neco, co se nemuze precist, tak obvykle chce maximalni takovy zvetseni fotky, ve kterem si jeste prohlizec zadne pixely nedomysli z okolnich.
For every epsilon, there is delta.
Where is my delta?
Odpovědět

Zpět na „2005“