Vařba na kolejích
- wintermute
- Matfyz(ák|ačka) level III
- Příspěvky: 153
- Registrován: 23. 5. 2005 22:06
- Typ studia: Informatika Mgr.
Vařba na kolejích
Tak první rok jsem přežil na prefabrikovaných konzervovaných polotovarech, ale tak něják jsem si říkal, že v druháku bych si mohl dopřát i na kolejích poctivou domáckou stravu.
Jenomže je tu menší problém: já neumim pořádně uvařit ani chleba s máslem. Tak co, máte nějákej tip na nějáký jednoduchý jídlo, který je zároveň chutný a přitom neni problém skladovat suroviny v malý ledičce bez mrazáku? Co tak jako normálně vaříte na koleji?
Za jakýkoliv návrhy budu vděčnej.
Jenomže je tu menší problém: já neumim pořádně uvařit ani chleba s máslem. Tak co, máte nějákej tip na nějáký jednoduchý jídlo, který je zároveň chutný a přitom neni problém skladovat suroviny v malý ledičce bez mrazáku? Co tak jako normálně vaříte na koleji?
Za jakýkoliv návrhy budu vděčnej.
- tutchek
- Site Admin
- Příspěvky: 795
- Registrován: 21. 9. 2004 00:40
- Typ studia: Informatika Mgr.
- Login do SIS: tulam4am
- Bydliště: Praha, Bohnice
- Kontaktovat uživatele:
pokud mas panev a olej, muzes se pustit do smazeni.. je to nenarocny, i kdyby se to pred pripravou hejbalo po smazeni je to zarucene mrtve, jen to nesmis spalit
jinak mam zkusenost ze krupicna kase a spagety jsou vdecne a rychle jidla
no a na letosek planuju presvedcit spolubydly ze se musime slozit a koupit nejakou levnou mikrovlnku, pac to je zaklad.. a pak se muze delat vse )
jinak mam zkusenost ze krupicna kase a spagety jsou vdecne a rychle jidla
no a na letosek planuju presvedcit spolubydly ze se musime slozit a koupit nejakou levnou mikrovlnku, pac to je zaklad.. a pak se muze delat vse )
exAdmin. Magistr přes umělou inteligenci. Právník přes daně.
- Goran
- Admin(ka) level I
- Příspěvky: 214
- Registrován: 23. 9. 2004 09:47
- Typ studia: Informatika Bc.
- Bydliště: HK/Otava
- Kontaktovat uživatele:
A já mikrovlnku vlastním takže jestli se nám podaří bydlet spolu a mně dostat tu těžkou krávu do Prahy tak nikoho přesvědčovat nemusíš, můžeme dělat i balkon party, bo má i grill, jen jí teda umim jenom zapnout.
Velmi dobrý jídlo jsou párky, jen se nedají jíst víckrát než dvakrát denně, pak už je to hnus, skvělé jsou čínské polívky, dáš tam dost tabasca nebo hrušku a dá se to i jíst. V rámci pytlíkových polívek doporučuju poctivou bramborovou nebo gulášovou, když si do toho koupíš ještě pytlík takovajch těstovin (menuje se to nějak jako hrášek, ale to je jen tvarem, jsou to těstoviny) tak se docela najíš. A můžeš dělat i topinky, jen na ně nezapomeň, nebyl bys oblíben u splubydlů.
Velmi dobrý jídlo jsou párky, jen se nedají jíst víckrát než dvakrát denně, pak už je to hnus, skvělé jsou čínské polívky, dáš tam dost tabasca nebo hrušku a dá se to i jíst. V rámci pytlíkových polívek doporučuju poctivou bramborovou nebo gulášovou, když si do toho koupíš ještě pytlík takovajch těstovin (menuje se to nějak jako hrášek, ale to je jen tvarem, jsou to těstoviny) tak se docela najíš. A můžeš dělat i topinky, jen na ně nezapomeň, nebyl bys oblíben u splubydlů.
- tutchek
- Site Admin
- Příspěvky: 795
- Registrován: 21. 9. 2004 00:40
- Typ studia: Informatika Mgr.
- Login do SIS: tulam4am
- Bydliště: Praha, Bohnice
- Kontaktovat uživatele:
chces-li byt fakt neobliben, kup si tlacenku s cibuli, polej to octem.. a po vyjedeni tlacenky a trochy cibule nech zbytek cibule s octem na taliri v mistnosti kde spis a rano se probudis do "nadherneho" kyseleho oderu
jinak pomerne vdecny jsou smazeny vurty (spekacky) - rozkrojit podel, osmazit, pote pokrajet jeste na pul, podavat s horcici a chlebem - narocnost: snadne, doba pripravy: rychle, vydatnost: vysoka... ale bacha.. kamarad na tom jel tyden a pomerne pribral...
jinak pomerne vdecny jsou smazeny vurty (spekacky) - rozkrojit podel, osmazit, pote pokrajet jeste na pul, podavat s horcici a chlebem - narocnost: snadne, doba pripravy: rychle, vydatnost: vysoka... ale bacha.. kamarad na tom jel tyden a pomerne pribral...
exAdmin. Magistr přes umělou inteligenci. Právník přes daně.
- tutchek
- Site Admin
- Příspěvky: 795
- Registrován: 21. 9. 2004 00:40
- Typ studia: Informatika Mgr.
- Login do SIS: tulam4am
- Bydliště: Praha, Bohnice
- Kontaktovat uživatele:
Tak ja dneska delal v mikrovlnce lasagne... ale pri narocosti pripravy to asi neni vhodne kolejni jidlo (a to nemluvim o cene - proc si kazit radost kdyz se tak povedly)Goran píše:A já mikrovlnku vlastním takže jestli se nám podaří bydlet spolu a mně dostat tu těžkou krávu do Prahy tak nikoho přesvědčovat nemusíš, můžeme dělat i balkon party, bo má i grill, jen jí teda umim jenom zapnout.
exAdmin. Magistr přes umělou inteligenci. Právník přes daně.
- Ferro_the_King
- Matfyz(ák|ačka) level II
- Příspěvky: 61
- Registrován: 15. 11. 2004 19:49
No- par mojich pomerne cerstvych poznatku o smazeni (jinak ja sem schopnej spalit i vodu na caj) Maslo s prichuti, jakoz i tavenej sejra se skutecne nedaji pouzit jako fritovaci olej. Je-li na krabicce s polotovarem napsano, ze se ma smazit 8 minut z obou stran, pak to vetsinou neznamena 8 z jedny a 8 z druhy, tahat fritujici se rizek z pancicky rukou OPRAVDU nejni dobrej napad. Mate-li hladove spolubydlici na patre, pak se nepokousejte poprosit je, jestli by vam to chvilku nepohlidali...tutchek píše:pokud mas panev a olej, muzes se pustit do smazeni.. je to nenarocny, i kdyby se to pred pripravou hejbalo po smazeni je to zarucene mrtve, jen to nesmis spalit
-
- Matfyz(ák|ačka) level III
- Příspěvky: 181
- Registrován: 24. 2. 2005 10:03
- Typ studia: Informatika Mgr.
- Login do SIS: reidj4am
- Kontaktovat uživatele:
no tip co delam ja doma, i kdyz to neni kolej.
Dobry jsou
1) polivky pridej varle - nejlepe pridat dva kusy a dobre rozmichat
2) Gulasovy polivky s tim ze tam vetknete jednu az dve klobasky soucasne s polivkou, pak to pekne projde a s chlebem velice hutne, mne to staci na celej den
3) testoviny se syrovou omackou - omacka z pytliku, ale je potreba dat pozor at se nepripali omacka
4) testoviny s kecupem - rychli levny..dobry je pridat treba jeste ohratou klobasku
5) bramborovy knedliky s kompotem - kompot se vetsinou da vzit z domova, knedliky v prasku, jen ukoulet a uvarit
6) misto kompotu si udelat k tomu parky - je to pak hodne hutny
7) krupicova kase - hlavni ji michat a hlidat, spalena je to dost hnusny
no az na neco si vzpomenu nebo az neco zase testnu az budu sam doma tak pripisu (pokud teda preziju konzumaci )
Dobry jsou
1) polivky pridej varle - nejlepe pridat dva kusy a dobre rozmichat
2) Gulasovy polivky s tim ze tam vetknete jednu az dve klobasky soucasne s polivkou, pak to pekne projde a s chlebem velice hutne, mne to staci na celej den
3) testoviny se syrovou omackou - omacka z pytliku, ale je potreba dat pozor at se nepripali omacka
4) testoviny s kecupem - rychli levny..dobry je pridat treba jeste ohratou klobasku
5) bramborovy knedliky s kompotem - kompot se vetsinou da vzit z domova, knedliky v prasku, jen ukoulet a uvarit
6) misto kompotu si udelat k tomu parky - je to pak hodne hutny
7) krupicova kase - hlavni ji michat a hlidat, spalena je to dost hnusny
no az na neco si vzpomenu nebo az neco zase testnu az budu sam doma tak pripisu (pokud teda preziju konzumaci )
Don't worry, be dead
- WildOrchid
- Matfyz(ák|ačka) level II
- Příspěvky: 96
- Registrován: 3. 10. 2005 21:28
- Typ studia: Informatika Bc.
- Bydliště: Praha-Větrník/ Prostějov/ olomoucko...
- Kontaktovat uživatele:
koukam ze nejsem zdaleka jedinna kdo zije na krupicovy kasi a testovinach
jinak dobry je taky uvarit rejzi s kari korenim a do toho dat arasidy nebo treba hrasek.. nebo nakej mazaci syr, to je pak sice dobry, ale vypada to jak vezenska kase.. a nedoporucuju umejvat hrnec az dalsi den..
nebo je dobry osmazit parek nakrajenej nakolecka s cibulkou a do toho plesknout konzervu fazoli v chili nalevu..rychly a dobry.. jen se to taky neda moc casto kvuli.. no vsak vite..
jinak dobry je taky uvarit rejzi s kari korenim a do toho dat arasidy nebo treba hrasek.. nebo nakej mazaci syr, to je pak sice dobry, ale vypada to jak vezenska kase.. a nedoporucuju umejvat hrnec az dalsi den..
nebo je dobry osmazit parek nakrajenej nakolecka s cibulkou a do toho plesknout konzervu fazoli v chili nalevu..rychly a dobry.. jen se to taky neda moc casto kvuli.. no vsak vite..
- WildOrchid
- Matfyz(ák|ačka) level II
- Příspěvky: 96
- Registrován: 3. 10. 2005 21:28
- Typ studia: Informatika Bc.
- Bydliště: Praha-Větrník/ Prostějov/ olomoucko...
- Kontaktovat uživatele: