Zapocet - Tykal

Cílem kurzu je seznámit posluchače se základy správy operačních systémů Microsoft Windows tak, aby byli schopni pro konkrétní případ nalézt správnou volbu systému, navrhnout odpovídající síťové řešení a toto řešení zavést a udržovat. Kapacita cvičení (tj i možnosti získat zápočet) bude z technických důvodů omezena.

Příspěvekod zehyo » 3. 1. 2007 21:55

Muzete plz sem (nebo na martin /zavinac/ madsoft.hu) hodit mail, co poslal vsem Tykal (ted nedavno, o zmene udelovani zapoctu)? Ja dostal jen zacatek na mobil...
Je jinak nekde na jednom miste, co vsechno je potreba mit udelany k ziskani zapoctu?

Thx

PS: A jake mam nastavit IP pro WinXP??
zehyo
Matfyz(ák|ačka) level I
 
Příspěvky: 29
Registrován: 20. 1. 2006 20:41

Příspěvekod Eubie » 4. 1. 2007 07:20

Neříkal těm šťastným, co měli včera cviko, něco o zápichu? Kontroloval po svátkách, jestli nám naše lásky fungujou, jestli se mezi sebou replikujou a podobně?
Uživatelský avatar
Eubie
Matfyz(ák|ačka) level III
 
Příspěvky: 295
Registrován: 8. 10. 2005 14:35

re

Příspěvekod Necroman » 4. 1. 2007 13:49

Co nám poslal cvičící, jako doporučení před požádáním o zápočet:
Jaroslav Tykal píše:Kazdy, kdo bude chtit ziskat zapocet si zkontroluje, zda jeho servery splnuji nasledujici veci:

1. u kazdeho serveru je nastavena IP adresa a maska (255.255.255.248) dle zadani
2. servery A a B jsou v jednom site, server C (pripadne i D) ve druhem
3. po zapnuti vsech serveru funguje ping mezi jednotlivymi servery
4. servery A, B i C maji spravne nastavenou IP adresu na DNS server {IP adresa bude zacinat 192.168..., nikoliv 127.0.0.1!!!}
5. Pokud v prikazove radce zadate nslookup, nebude se objevovat zadna varovna hlaska typu ' *** Can't find server name' apod.
5. DNS na serveru A ma spravne nastaveny forwarder na 192.168.x.250
6. Funguji replikace vzajemne mezi vsemi servery (odzkousejte si to !!!! napriklad tak, ze na kazdem serveru vytvorite uzivatele a zkontrolujete, jestli se objevi i na vsech ostatnich)
WANTED:
Dead or Alive
^-^
( ^ )
Schroedinger's Cat
Uživatelský avatar
Necroman
Supermatfyz(ák|ačka)
 
Příspěvky: 459
Registrován: 20. 1. 2005 19:46
Bydliště: Louny / kolej Jednota, Praha
Typ studia: Informatika Mgr.
Login do SIS: suchm4am

Re: re

Příspěvekod Návštěvník » 4. 1. 2007 15:24

Jaroslav Tykal píše:
4. servery A, B i C maji spravne nastavenou IP adresu na DNS server {IP adresa bude zacinat 192.168..., nikoliv 127.0.0.1!!!}
5. Pokud v prikazove radce zadate nslookup, nebude se objevovat zadna varovna hlaska typu ' *** Can't find server name' apod.
5. DNS na serveru A ma spravne nastaveny forwarder na 192.168.x.250


Hmm...
Ja mam route 198.162.s.250 s maskou 255.255.255.255 nastaveny na A,B,C i D.
Nslookup mi funguje na vsech. Ale Tykal tu pise ze to ma byt na A-cku. To na B a C i D ma resolvovat pomoci A-cka??
Návštěvník
 

Příspěvekod jillefsky » 4. 1. 2007 21:19

aha, to bude tym, ze mam Obdrzalka.. :/ On nam k tomu moc nepovedal, ale chce aby nam to fungovalo. :D Asi sa inspirujem vasim navodom od Tykala, malo by to byt podobne.
jillefsky
Matfyz(ák|ačka) level I
 
Příspěvky: 25
Registrován: 9. 1. 2006 14:07

Příspěvekod langosh » 4. 1. 2007 21:26

tak ja sem hodim vsechny pozadavky co nam Tykal posilal mejlem, treba se to nekomu bude hodit:

Kazdy, kdo bude chtit ziskat zapocet si zkontroluje, zda jeho servery splnuji nasledujici veci:

1. u kazdeho serveru je nastavena IP adresa a maska (255.255.255.248) dle zadani
2. servery A a B jsou v jednom site, server C (pripadne i D) ve druhem
3. po zapnuti vsech serveru funguje ping mezi jednotlivymi servery
4. servery A, B i C maji spravne nastavenou IP adresu na DNS server {IP adresa bude zacinat 192.168..., nikoliv 127.0.0.1!!!}
5. Pokud v prikazove radce zadate nslookup, nebude se objevovat zadna varovna hlaska typu ' *** Can't find server name' apod.
5. DNS na serveru A ma spravne nastaveny forwarder na 192.168.x.250
6. Funguji replikace vzajemne mezi vsemi servery (odzkousejte si to !!!! napriklad tak, ze na kazdem serveru vytvorite uzivatele a zkontrolujete, jestli se objevi i na vsech ostatnich)


tohle jsou samozdrejme jenom pozadavky tykajici se serveru, take je nutne splnit domaci ukoly.
Uživatelský avatar
langosh
Matfyz(ák|ačka) level II
 
Příspěvky: 96
Registrován: 28. 1. 2006 13:20
Bydliště: Bohnice
Typ studia: Informatika Mgr.

Příspěvekod langosh » 5. 1. 2007 14:50

No ja mam jedine informace od Tykala, protoze na prednasky nechodim, a to rikal, ze to D budeme pridavat az na poslednim cviku, ktere jsem jeste nemel, tak se necham prekvapit :D. Zatim to D vubec neresim, rek nam ze ho mame jenom nainstalovat. Oni se ty slajdy asi po poslednich cvikach zmeni, nebo spis doplni, jak se to delalo uz mockrat.
Uživatelský avatar
langosh
Matfyz(ák|ačka) level II
 
Příspěvky: 96
Registrován: 28. 1. 2006 13:20
Bydliště: Bohnice
Typ studia: Informatika Mgr.


Zpět na SWI099 Administrace Systemu Windows

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník