Stránka 1 z 1

PříspěvekNapsal: 8. 12. 2006 11:21
od MrCooper
Ahoj,

zkousel uz nekdo to "spraveni" DNS serveru? Pojmul jsem podezreni, ze by problem mohl byt v nenastavenych Reverse Lookup Zones. Jdu spravnym smerem, nebo mam googlit jinak, lepe a radostneji?

Diky, Micha

PříspěvekNapsal: 8. 12. 2006 20:10
od Soptik
MrCooper píše:Ahoj,

zkousel uz nekdo to "spraveni" DNS serveru? Pojmul jsem podezreni, ze by problem mohl byt v nenastavenych Reverse Lookup Zones. Jdu spravnym smerem, nebo mam googlit jinak, lepe a radostneji?

Diky, Micha

Zalezi na tom, co bys chtel aby ti fungovalo. Reverzni zaznamy pomohou jen k tomu, ze DNSko bude vracet domenova jmena, kdyz dostane dotaz na IP adresu (treba sve vlastni - jako kdyz pustis nslookup). Vic bych si od toho nesliboval... Me vadi, ze DNSko nabiha az pote, co se "nenajde" domain controller pro danou domenu (a to trva osklive dlouho). Mimo to Event log nabira krasne cervenou barvu, a jestli ji nabere i Obdrzalek az to uvidi, tak to potes :D
Napadlo me nemit DNS ulozene v Active Directory, ale nepomohlo to. Mate na to nejaky tip?

PříspěvekNapsal: 19. 12. 2006 19:14
od Keleen
Tak jsem se nejak pokusil o ten nslookup "bez chyb" a vypada to ze ted mi to beha...udelal jsem vpodstate tri kroky:

1) nastavil jsem v network settings/connection/properties/TCP-IP/properties cestu k defaultnimu DNS - IP adresu pocitace A (to uz asi vetsinou mate, ale ja to na svym A pocitaci nemel...nejak jsem to tam zapomnel nastavit;)
2) v administration tools/DNS jsem si rozbalil nahled na domenu a na Reverse lookup zones jsem pravym tlacitkem vyvolal moznost add new zone...zobrazi se pruvodce kde jsem tak vicemene proklikal, vsechno je docela navodny
3) v nove vznikle reverse lookup zone jsem pridal novy zaznam typu pointer na svuj pocitac A a vyplnil v nem jeho cele jmeno

Tak zhruba tohle zpusobilo, ze ted nslookup nabiha bez chyb a snad tak jak ma..tak doufam ze to nekomu k necemu bude a pripadne me nekdo opravi, protoze tenhle postup jsem vyrabel stylem a co to udela kdyz ted udelam, takze spravnost pristupu nezarucuji;).

PříspěvekNapsal: 21. 12. 2006 17:28
od Soptik
Necroman píše:... aby DNS server umel prekladat adresu mailserveru na IP adresu ...

Preklad DNS se resi pomoci "forwardu". Nejprve je ale nutne zprovoznit routovani na IP 192.168.X.250 (kde X je vas subnet). Pak se vezme nastaveni DNS, vybere vas server "Acko" ->Vlastnosti -> Forwarders -> Selected domain's forwarders IP addresses list -> Tam natukate 192.168.X.250 a ted uz by mel projit DNS dotaz na mail.swi099.cz.

PříspěvekNapsal: 25. 12. 2006 20:13
od Almer
A udelat to routovani na kazdem kompu ? a nebo staci, kdyz nam na to vidi Acko (DNS)

PříspěvekNapsal: 31. 12. 2006 18:21
od Kate
ping na 192.168.s.250 mi funguje, nslookup na mail.swi099.cz taky, ale pote, co se pokusim v IE pripojit na https://mail.swi099.cz a odkliknu ten certifikat mi to vypise jen "500 Server license expired". mate nekdo podobny problem?

PříspěvekNapsal: 2. 1. 2007 17:03
od jillefsky
4 kate: cez web sa tam v pohode pripojim, ale pred tym som musel pridat https://mail.swi099.cz do Trusted sites v Internet Exploreri.

Do kedy to ma poslat nase cviko? (tj. streda 9:00 sudy) Ak si dobre pamatam tak spominal, ze mu to mame poslat tak 1-2. januara.

PříspěvekNapsal: 2. 1. 2007 18:28
od Kate
jillefsky píše:4 kate: cez web sa tam v pohode pripojim, ale pred tym som musel pridat https://mail.swi099.cz do Trusted sites v Internet Exploreri.

Do kedy to ma poslat nase cviko? (tj. streda 9:00 sudy) Ak si dobre pamatam tak spominal, ze mu to mame poslat tak 1-2. januara.


opravdu ti to funguje i ted?
ja se totiz dozvedela, ze problem neni u me a na oprave se (mozna ;)) pracuje.

jinak, co se tyce poslani, tak ja to vidim rozhodne az pote, co bude toto fungovat, sice mam neco nakodene, ale nevim, jestli to fakt maily posila, kdyz si nemuzu checknout, ze prisly :(

takze ... dejme si termin treba do dalsich cvik, to mi prijde fer :)

PříspěvekNapsal: 2. 1. 2007 18:45
od jillefsky
dalsie cvika? to znie lakavo, ale uz mam nejake cierne puntiky, tak to radsej vybav ty :) mne sa tam fakt nalogovat da, ale maily mi to neposiela, vzdy sa mi to vrati s chybou "mail.swi099.cz: DNS lookup failed" :/

ako si nastavila aby slo nslookup? ja som pridal forwarder 192.168.11.250 pre moj dns server, vsetko pinga aj nslookup vypisuje nieco rozumne ale maily to neposiela :D

PříspěvekNapsal: 3. 1. 2007 00:20
od Kate
jillefsky píše:dalsie cvika? to znie lakavo, ale uz mam nejake cierne puntiky, tak to radsej vybav ty :) mne sa tam fakt nalogovat da, ale maily mi to neposiela, vzdy sa mi to vrati s chybou "mail.swi099.cz: DNS lookup failed" :/

ako si nastavila aby slo nslookup? ja som pridal forwarder 192.168.11.250 pre moj dns server, vsetko pinga aj nslookup vypisuje nieco rozumne ale maily to neposiela :D


fakt nechapu, jak se tam muzes vubec dostat, ja se totiz pripojuju taky na tu 11 (v trusted sites to mam) a bylo mi receno, ze serverova licence opravdu vyprsela. zahada. :?:

na druhou stranu by bylo jeste zahadnejsi, kdyby ti jelo vse ok :). takze bych pockala, az co se s tim udela.

jinak, co se tyce dns, nedelala jsem nic rozdilneho od toho, co bylo napsano na tomto foru. zatim jsem se ale ani nedostala k necemu dalsimu, nez bylo otestovani pingem a nslookupem

PříspěvekNapsal: 3. 1. 2007 11:10
od jillefsky
fakt sa tam nalogujem.. vcera mi to dokonca odoslalo aj mail, ale len na tu istu adresu odkial som to posielal :D vonku (napr. na gmail) to neide :/

co presne ti vypise nslookup, ked zadas nslookup mail.swi099.cz?

a ako pocitas expiraciu hesla? ja to mam takto

MaxPwdAge - (Now - PasswordLastChanged)

PříspěvekNapsal: 4. 1. 2007 15:44
od zehyo
Co Vam vypisuje nslookup mail.swi099.cz?
Ja mam na A a B:
Kód: Vybrat vše
Server:  mail.swi099.cz
Address:  192.168.10.250

DNS request timed out.
    timeout was 2 seconds.
Name:    mail.swi099.cz
Addresses:  192.168.10.250, 192.168.12.250, 192.168.11.250

Tak adresu mi to vyhodi, ale taky mi napise request timed out.

Na C a D to mam v pohode:
Kód: Vybrat vše
Server:  mail.swi099.cz
Address:  192.168.10.250

Name:    mail.swi099.cz
Address:  192.168.10.250


Pritom route PRINT mam uplne stejny, a DNS server mam nastavny vsude 192.168.10.250
Mate nejaky napad co s tim?

PříspěvekNapsal: 4. 1. 2007 20:25
od jillefsky
zehyo píše:Co Vam vypisuje nslookup mail.swi099.cz?
Pritom route PRINT mam uplne stejny, a DNS server mam nastavny vsude 192.168.10.250
Mate nejaky napad co s tim?


Ehm.. preco mas vsade ako DNS server nastaveny mail.swi099.cz??? Nemali by sme mat ako DNS nastaveny nas server A? Aspon ja to tak mam a vsetko mi funguje. :)

PříspěvekNapsal: 4. 1. 2007 20:32
od jillefsky
A este nieco, podarilo sa vas pomocou SMTP mail.swi099.cz poslat nejaky mail niekam von (napr:na gmail), mne sa to vzdy vrati, kua :/

PříspěvekNapsal: 4. 1. 2007 20:34
od MrCooper
jillefsky píše:A este nieco, podarilo sa vas pomocou SMTP mail.swi099.cz poslat nejaky mail niekam von (napr:na gmail), mne sa to vzdy vrati, kua :/

to snad ani nejde, myslim ze je to v poradku, ze to ven neposila