Stránka 1 z 1

PříspěvekNapsal: 19. 11. 2006 11:18
od Eubie
Ahoj.
Prosím vás, nevíte, kde jsou uveřejněny ty "troubleshooting" nástroje pro ověření správnosti replikace? Microsoft vtipně uvádí, že správnost replikace se ověří repadminem, ale ten je, bohužel, na Resource Kitu, kterej nemáme.
Poměrně vtipný jsou taky informace ohledně intra-site replikačního intervalu. Aniž bych cokoliv chtěl prozrazovat ( sám to ještě nevím ), Mastering WIn 2003 S uvádí, že tenhle limit je 5 minut a je to hardwired konstanta, Tech Center od MS uvádí 15 ( nebo 30? )sekund, tak teď babo raď.

PříspěvekNapsal: 19. 11. 2006 21:03
od Dan
Ja som skusal overit ci mi funguju replikace pomocou replmon. tam som len pridal monitored servers a na nix sa da explicitne vyvolat replikace a potom po refreshi vidis ci tie replikace prebehli

PříspěvekNapsal: 19. 11. 2006 21:05
od Dan
Inak mi fungoval aj repadmin .. skusal som tieto moznosti
repadmin /replsummary -- vypise statistiky
repadmin /showrepl -- prehled spojeni troxu jinak
repamin /showconn -- zase prehled spojeni

PříspěvekNapsal: 19. 11. 2006 21:33
od Dan
asi je to zbytocne ale znenie domaciho ukolu:
DU: {
overit prakticky, ze replikace A->B B->A

promotovat C na DC

overit prakticky ze replikace C->AB a AB->C funguje

doba pro replikaci mezi servery A a B
jaky je default
jak je to nastaveno ve vasi konkretni instanci
kde se provadeji zmeny tohoto limitu
odpovedi zaslat mailem do nasledujiciho cviceni
}

PříspěvekNapsal: 19. 11. 2006 23:52
od Dan
mohli by ste niekto sem dat odpoved na tie casy replikaci pls. ja som len zistil ze ten cas priebezne prepocitava KCC a ze sa da vypnut pomocou repadminu :(

PříspěvekNapsal: 21. 11. 2006 12:52
od Návštěvník
Prosimte, jakym zazrakem jsi do sve VM dostal replmon a readmin? Je to z Resource Kitu, ktery mi vtipne nemame. Nebo se pletu?

PříspěvekNapsal: 21. 11. 2006 13:01
od Návštěvník
Uz jsem si odpovedel:)

PříspěvekNapsal: 21. 11. 2006 13:23
od Dan
myslim ze to mam ze systools ktere sme si meli nainstalovat na vsechny stroje

PříspěvekNapsal: 21. 11. 2006 21:42
od OjciPojci
Eubie píše:Ahoj.
Prosím vás, nevíte, kde jsou uveřejněny ty "troubleshooting" nástroje pro ověření správnosti replikace? Microsoft vtipně uvádí, že správnost replikace se ověří repadminem, ale ten je, bohužel, na Resource Kitu, kterej nemáme.
Poměrně vtipný jsou taky informace ohledně intra-site replikačního intervalu. Aniž bych cokoliv chtěl prozrazovat ( sám to ještě nevím ), Mastering WIn 2003 S uvádí, že tenhle limit je 5 minut a je to hardwired konstanta, Tech Center od MS uvádí 15 ( nebo 30? )sekund, tak teď babo raď.


Ehm..no ja som si nie celkom isty co sa mysli pod "dobou repliakce medzi servrami v ramci site"....vyhrabal som "replication latency" definovany ako:


This means that any changes made to Active Directory replicate to all other domain controllers in the same site 15 seconds after a change is made, with a 3-second offset before notifying the next domain controller


...ale doba replikace moze znamenat aj to, ako casto sa maju rep.partneri medzi sebou replikovat, bez toho aby nastala nejaka zmena v AD t.j. ako casto sa maju skontorolvat ci su synchronizovani...

alebo som z toho zmeteny a vidim tu otazku prilis zlozito? :)

PříspěvekNapsal: 23. 11. 2006 00:28
od jaruch
Podailo sa Vam niekomu zistit nieco nomalne?
Lebo som ja videl, tak intrasite repliacne casy nie su nikde uvedene nejako jasne.
V Mastering Windows Server 2003 sa pise, ze sa to deje kazdych 5 minut, ak nastala zmena a kazdu hodinu sa robi kontrola, ak sa nic nestalo a je to zadratovana konstanta... toto ale mam pocit platilo len 2000ckach, neviem ako 2003.
V jednej diskusii zas ze kazdych 15 sekund
Within a site, replication occurs (if the Forest Function Level is "Windows
Server 2003") every15 seconds as a "buffer", and then contacts each of its
replication partners in 3-second intervals.
je k tomu link na
http://support.microsoft.com/kb/322692/en-us
a ze na to tiez nena admin vplyv...

http://technet2.microsoft.com/WindowsServer/en/library/19f2acf8-5807-46df-8f68-73942bb70d2b1033.mspx?mfr=true
tu zas pisu, ze nie je zaidny interval, len sa to skrata repliuje do 15 sekund po zmene...

Tak ja uz neviem... mozno vsetci viete nejaku trivialnu odpoved, ktoru ja nepoznam, tak pardon za dlhy prispevok...