Zapocet - dotaz

Cílem kurzu je seznámit posluchače se základy správy operačních systémů Microsoft Windows tak, aby byli schopni pro konkrétní případ nalézt správnou volbu systému, navrhnout odpovídající síťové řešení a toto řešení zavést a udržovat. Kapacita cvičení (tj i možnosti získat zápočet) bude z technických důvodů omezena.

Příspěvekod Návštěvník » 10. 1. 2007 12:52

Pratele, kamaradi ( zdravim doktora Obdrzalka, pokud toto cte )
Semestr se nam chyli ke konci. Proto bych se rad zeptal tech, kteri byli vcera na prednasce, co vsechno si mame overit , ze nam funguje na serverech, drive nez posleme mejl, ze si myslime, ze to mame dobre.
Teda, jestli rikal neco vic, nez co bylo receno vyse od Tykala.

Diky!
Návštěvník
 

Příspěvekod Almer » 10. 1. 2007 18:26

Podivej se na posledni slidy, tam je to napsane
Zakládající člen klubu Ortodoxních Matfyzáků :-D

Jsem LAMER ale neumim se ani podepsat ]:-)
Uživatelský avatar
Almer
Site Admin
 
Příspěvky: 686
Registrován: 12. 10. 2004 09:58
Bydliště: Mala Strana - 203
Typ studia: Informatika Ph.D.
Login do SIS: lasap4am

Příspěvekod MrCooper » 11. 1. 2007 16:00

na "poslednich" slidech nic napsano neni. Ktere mas na mysli, popripade odkud jsi je stahnul? Diky.
Mimochodem rikal kdy budou zkousky, pise to nekde, nebo je vypise do SISu?
MrCooper
Matfyz(ák|ačka) level II
 
Příspěvky: 59
Registrován: 17. 1. 2006 17:54

Příspěvekod Eubie » 13. 1. 2007 18:42

Zkousky uz jsou vypsane v Sisu par dni, nevite jestli je podminkou ke zkousce ziskani zapoctu?
Ty slajdy bych taky rad videl..
Uživatelský avatar
Eubie
Matfyz(ák|ačka) level III
 
Příspěvky: 295
Registrován: 8. 10. 2005 14:35

Příspěvekod jaruch » 13. 1. 2007 20:50

Vypol som na Dcku firewall, nastavil si ipcku a masku, tak, aby bolo v podsieti s C, ale ping mi nejde...
Neviete, kde by mohol byt problem?
Shit shit, who the fuck is shooting us?
I've got a universe to master...
Uživatelský avatar
jaruch
Supermatfyz(ák|ačka)
 
Příspěvky: 380
Registrován: 5. 2. 2005 14:06
Typ studia: Informatika Mgr.

Příspěvekod Almer » 14. 1. 2007 00:19

Routovaci tabulku si opravil?

FW nevypinat, pouze povolit ICMP packety
Zakládající člen klubu Ortodoxních Matfyzáků :-D

Jsem LAMER ale neumim se ani podepsat ]:-)
Uživatelský avatar
Almer
Site Admin
 
Příspěvky: 686
Registrován: 12. 10. 2004 09:58
Bydliště: Mala Strana - 203
Typ studia: Informatika Ph.D.
Login do SIS: lasap4am

Příspěvekod Almer » 14. 1. 2007 19:20

No..tak sjem se dneska trosku dival na ten svuj stromek....hm


Par veci, kde jsou presne pozadavky toho, co mame mit? Sice jsem je videl na cviceni, ale neopsal, ponevadz bylo prislibeno, ze to da na net..a jedine co udelal je to, ze odstranil lonske zadani.

Dalsi vec, proc sme to meli vsichni spatne?Hm...dneska jsem se dival. Asi kdyz myslel, ze mame rozdelit sit do dvou site, tak to myslel nejen pomoci IP bloku kodu, ale i v DNS, kde mame Default-First-Site-Name, a tak tam bychom meli mit i druhou site.

Dalsi vec, pokdu to tak rozdelite, rozjede se replikacni topologie, takze je treba to pomoci nejakych veci spravit. Da se to pres repadmin, ale to je tak na p*** ze to az pekne neni, takze se chci zeptat, jestli tam nejsou neajke jine nastroje, made by some klicks

A jeste jedna vec, kde je zadani toto posledniho scriptu, protoze tam byl priklad, jak mapovat ty disky.

Mam pocit, ze se to mapuje pomoci "net use \
ame\... " ale tam to bylo pomoci scriptu.

Chodim k Obdrzalkovi, a to je dulezite zjisteni, protoze Tykal to ma uplne jinak
Zakládající člen klubu Ortodoxních Matfyzáků :-D

Jsem LAMER ale neumim se ani podepsat ]:-)
Uživatelský avatar
Almer
Site Admin
 
Příspěvky: 686
Registrován: 12. 10. 2004 09:58
Bydliště: Mala Strana - 203
Typ studia: Informatika Ph.D.
Login do SIS: lasap4am

Příspěvekod jaruch » 14. 1. 2007 22:24

Almer píše:...Routovaci tabulku si opravil?...

co tym myslis?
Shit shit, who the fuck is shooting us?
I've got a universe to master...
Uživatelský avatar
jaruch
Supermatfyz(ák|ačka)
 
Příspěvky: 380
Registrován: 5. 2. 2005 14:06
Typ studia: Informatika Mgr.

Příspěvekod Almer » 14. 1. 2007 23:56

stejne jako na A, B, C si musel upravit routovaci tabulku, aby ti to pingalo, tak to musis udelat jako localni admin kdyz to neni pripojeno jeste do domeny, aby ti to slo pingat. WindowsXP jsou postavene na NT a maji stejnou sitovou topologii
Zakládající člen klubu Ortodoxních Matfyzáků :-D

Jsem LAMER ale neumim se ani podepsat ]:-)
Uživatelský avatar
Almer
Site Admin
 
Příspěvky: 686
Registrován: 12. 10. 2004 09:58
Bydliště: Mala Strana - 203
Typ studia: Informatika Ph.D.
Login do SIS: lasap4am

Příspěvekod Eubie » 17. 1. 2007 06:56

Mac píše:Mimochodem, pokud to jeste nekoho zajima, slidy jsou jiz vyvesene vsechny...


A navic, pro jiti ke zkouskce není potřeba mít zápočet.
Uživatelský avatar
Eubie
Matfyz(ák|ačka) level III
 
Příspěvky: 295
Registrován: 8. 10. 2005 14:35


Zpět na SWI099 Administrace Systemu Windows

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník