Zapocet 25.1. 10:00

Pokročilé vlastnosti jazyka C++, jejich použití pro objektové programování. Dědičnost, virtuální metody, Dynamická alokace. Šablony, generické programování, kompilační polymorfismus. Výjimky. Objektové knihovny, uživatelské kontejnery a iterátory, návrhové vzory. Nízkoúrovňové implementační techniky a konstrukce.

Zapocet 25.1. 10:00

Příspěvekod Kajinek » 25. 1. 2008 12:57

Dneska prisel pak Mikle a dal nam toto zadani:
V souboru dostaneme zadan graf a mame vypsat okoli jednoho jednoho bodu az do hloubky h. Format souboru: Na kazdem radku mame nejaky retezec a to je nazev vrcholu. Pokud jsou na radku 2 retezce (oddelene prave jednou mezerou), tak mezi temito vrcholy vede hrana (graf je NEORIENTOVANY :) ). Prazdny radek znaci konec vstupu. Takze to mohlo vypadat treba takhle:
Vrchol1
12345 6789
Vrchol1 12345
.....

V souboru muze byt nejaka hrana vicekrat, v grafu mohou byt cykly a tez muze byt nesouvisly. Program volame s parametry "soubor_vstupu vrchol hloubka".
Pri vypisu se nesmime samozrejme zacyklit, nesmime zadny vrchol vypsat vicekrat a u kazdeho vypsaneho vrcholu tez napsat ve ktere "vrstve" smerem od stredu se nachazi (jako stred bereme zadany vrchol - vrstva 0). Pokud se jeden vrchol nachazi ve vice vrstvach, vypsat jen v te nejblizsi.

No, podle me jedno z tech lehcich zadani, prvni clovek odchazel asi po hodine. Ja to mel za hodinu a 3/4 a v dost lidi uz v te dobe taky zvedalo ruce.
Jen v kratkosti nacrtnu jedno z moznych reseni. Graf je asi dobre reprezentovat seznamem sousedu. Na mozne duplicity ve vstupnich souborech a vypisech se hodi mnozina (set) - proste se jen insertuje, vicecetne zaznamy nevzniknou. Vypis po vrstvach jsem resil pres 2 fronty s tim, ze jiz vypsane vrcholy jsem hazel do dalsi mnoziny abych nevypsal neco 2x.
Kajinek
Matfyz(ák|ačka) level I
 
Příspěvky: 13
Registrován: 20. 12. 2007 22:24
Typ studia: Informatika Mgr.
Login do SIS: jakuk6am

Re: Zapocet 25.1. 10:00

Příspěvekod An » 25. 1. 2008 17:09

Ja som odchadzal asi po dvoch hodinach a myslim, ze asi polovica ludi to uz mala. Mne to zase az take lahke neprislo. Ked sa to porovna s minulym terminom (18.1.2008) tak mali to iste akurat bez toho priechodu do sirky. Ale ze tie tri hodky sa to urcite dalo a aspon si clovek skusil aj nieco ine nez vector,takze zadanie fajn.
Btw tip pre ludi do druheho kola: Mikle sa moc nevrta v zdroajaku, nechutnym prasacinam sa medze nekladu...
An
 


Zpět na PRG032 Objektově orientované programování

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník